Agnes i senga

Noen ganger er alt man trenger litt god underholdning. Heidi Lindes nye roman en strålende oppvisning av humor, varme og sjarm.  Jeg har lest Agnes i senga.

Heidi Linde fikk mye oppmerksomhet for sin bok fra fjoråret, Nu jävlar. Denne har ikke jeg lest, men ble nysgjerrig på årets bok, Agnes i senga, i Gyldendals presseskriv. Hun har også skrevet tv-serien Schmokk. Eksemplaret jeg har lest kommer fra forlaget.

Det er Agnes som er hovedpersonen i Lindes nye roman. Hun er flyvertinne, men nå er hun sykemeldt etter at kjæresten har brutt med henne, hun har flyttet inn i en leilighet som faren eier og det er ikke mye som ser lyst ut.

Linde er flink til å skape en god karakter. Ulykkelige Agnes vekker gjenkjennelse med sin fortvilelse og ulykke – men også forelskelse og glede etter hver som ting (heldigvis) bedrer seg. Vi føler med Agnes’ erfaringer og blir selv glade når det blir bedre med henne. Til tross for at hun kan fremstå en smule patetisk, synes jeg ikke Linde avskriver henne som kun dette, men gir henne en lun, humoristisk sfære rundt seg.

Flere av scenene Linde beskriver er som en romantisk komedie. Agnes fremstår tragikomisk, og for de som ler høyt av bøker finnes det flere anledninger til det. Vi får også flere glimt av andre, sære hendelser i livet hennes – som skaper fine brudd med den (litt) deprimerende nåtiden.

Dette er en god bok som har go’følelsen med seg fra første side, til tross for Agnes uheldige omstendigheter. Den fanger meg umiddelbart og Linde har skrevet en god underholdningsroman. Det høres kanskje litt dårlig å nedvurdere boken til ren underholdning, men det er det jeg får ut av den. Og jeg liker det! For selv om Linde har skrevet en bok som underholder om kjærlighet har hun gjort det på en velformulert, slagkraftig og morsom måte.

Andre bloggere har også lest boken:
Les mye
Lines bibliotek
Bokverket

2 kommentarer Legg til din

  1. romvesen sier:

    Underholdning er bra – når den er bra! Jeg syntes Nu, jævlar var underholdende, men jeg irriterte meg over tafattheten til flere av karakterene. Når de klagde over sine kjipe liv, tenkte jeg bare at de trengte jo ikke å leve disse kjipe livene, det går faktisk an å gjøre noe annet, og da mistet jeg sympatien med dem. Det høres litt ut som Agnes er av samme ulla.

  2. Gråbekka sier:

    Hørt litt om denne boken tidligere, høres både morsom og underholdende ut:) Har notert den ned tidligere så jeg kommer sikkert til å lese den en vakker dag når jeg trenger litt humor inn i livet mitt:) Ha en fin kveld!:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s