Når himmelen faller ned

Det er ikke alltid nok å ha en fin historie med sterke mennesker i. Hvordan det hele blir fortalt er avgjørende for om leseren fanges av historien. Jennifer Cody Epstein lykkes dessverre ikke helt i sin nyeste roman.

Jennifer Cody Epstein skapte stor ståhei med sin bestselgende debut Maleren i Shanghai. I år har hennes andre roman kommet ut her i Norge på Front forlag. Eksemplaret jeg har lest har jeg fått av forlaget.

Når himmelen faller ned dreier seg rundt USA sine herjinger i Japan under andre verdenskrig. To unge menneskers skjebner flettes sammen, mens de begge sliter med sine personlige ulykker på hver sin side av jorda.

Denne boken har er skrekkelig seig start. Det tok lang tid den fanget meg (det skjedde først etter side 200), og jeg måtte ta en pause og lese to andre bøker før jeg kom ordentlig i gang. Jeg glemmer karakterene og skjønner ikke hoppene i både tid og sprang hvert kapittel gjør. På et eller annet tidspunkt er det allikevel noe som skjer, noe løsner og du forstår det «store bildet».

For historien er god, når du endelig henger med. Cody Epstein har skapt en fin og skjør historie utfra de historiske hendelsene. Den tar opp i seg hvordan menneskers grusomheter griper inn i uskydlige menneskers liv – både i krigs- og fredstid. Dessverre gjør dårlig komposisjon det hele vanskelig.

Dette er ikke en bok som innfrir 100%. Som sagt blir det etter hvert god lesning, men det blir litt for åpenbart hvordan handlingen går videre. Det er ingen direkte lykkelig slutt, men noen av de svarene vi regner med skal komme, kommer.

Som dere forstår var dette en blandet leseropplevelse og jeg sitter igjen med både gode og mindre gode leseropplevelser. Skildringene er som sagt meget sterke, særlig av elendigheten i Tokyo etter at byen er bombet sønder og sammen, men historien halter noe og hadde trengt en bedre begynnelse. Det er fare for at mange gir opp om de ikke lar seg fange før 200 sider ute i boken.

2 kommentarer Legg til din

  1. Nina C. sier:

    Synd at den ikke tar seg opp før s 200 da. Er jo viktig at bøkene mer eller mindre griper tak i leseren fra begynnelsen. Har snust bort bøker hvor jeg har nesten «slitt» meg gjennom og har avbrutt. Historien og plottet(hvis jeg kan bruke det ordet) virker bra og jeg hadde nok plukket opp boken pga det og coveret. hehe, tiltrekkes litt av fine og bra laget bokcover.

  2. Amanda sier:

    Kjenner jeg blir litt skeptisk når den ikke blir interessant før såpass langt inne i boken, men jeg tror jeg skal forsøke likevel. Jeg elsker historiske romaner, og spesielt når de handler om andre verdenskrig så kanskje jeg vil like denne 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s