Eselører

Å orientere seg blant hele verdens tusener på tusener av bøker er ingen enkel sak. Nå har litteraturformidlere samlet sine anbefalinger i denne hyllesten av en bok; Eselører.

I våres fikk jeg en invitasjon til å delta i en bok på Font Forlag. I går kom bøkene i posten og de er også å finne i hele landets bokhandlere denne uken. Boken Eselører er en bok for bokelskere og som sprer leserglede. Her er det et stort utvalg blant Norges bokelskere – alt fra kjente anmeldere fra blant annet NRK og BT, bibliotekarer, bokhandlere og ikke minst bokbloggere. I tillegg til meg selv har jeg hyggelig selskap av Bokelskerinnen, Bok-Karete, Så rart og Anettes bokboble.

Alle deltagere er bedt om å skrive en liste på 10 titler, med et tema og en begrunnelse. Temaene er godt spredd og her finner man definitivt noe for en hver smak. Jeg kommer til å presentere min liste etter hvert, men jeg anbefaler deg å kjøpe boken – her er det mange titler å merke seg ved!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I tillegg til inspirerende lister er det kuriositeter omkring litteratur, historiske hendelser som har vært sentrale for litteraturen og nydelige bilder. Ken Opprann er fotografen. Han har reist verden rundt og tatt bilder av folk som leser. Intervju med han er å se i forrige episode av Bokprogrammet.

Dette er en perfekt gavebok, en bok til bokelskeren og til den som trenger å utvide bokhylla. I tillegg går 10% av fortjenesten fra salget til Redd Barna sitt utdanningsprosjekt.

Er du nysgjerrig på boken? Trenger du flere bøker på lista du må lese? Da kan du legge igjen en kommentar i dette innlegget  så er du med i trekningen av et eksemplar!

2 kommentarer Legg til din

  1. Jeg trenger så absolutt ikke flere bøker på leselisten min men jeg VIL ha flere bøker, for det får man aldri nok av. Er jeg ikke heldig å vinner så kommer jeg til å kjøpe den for denne boken skal jeg ha.

    Ha en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s