Kronprinsen

Å etablere seg som krimforfatter er ingen enkel sak i vårt land. Beverfjord er nå ute med den andre boken, og hun har fortsatt litt igjen – men et godt utgangspunkt ligger til grunn. Jeg har lest Kronprinsen.

Jordbærsyltetøy er blitt blodflekker…

Alexandra Beverfjord er nyhetsredaktør i Dagbladet. I 2010 debuterte hun som forfatter med krimboka Kretsen. I den ble man kjent med Joakim Lund Jarner og Agnes Lea, og det er disse vi følger videre i årets bok Kronprinsen. Eksemplaret jeg har lest kommer fra forlaget.

Det er nynazister og antinazister som står for spenningen i Beverfjord sin nye bok. Et ungt kjærestepar på tvers av etniske grenser blir funnet drept og en intens jakt starter på drapsmannen. Det viser seg å rulle opp en hel bevegelse, som også har noe uoppgjort liggende i fortiden.

Beverfjord skriver krim utfra avisredaksjonens kjerne. Dette er noe av det jeg liker best, og jeg liker også Beverfjords karakterer. Hun har klart å bygge interessante karakterer som går igjen i hennes bøker, uten å gjøre de for tragiske.

Jeg tror dette kan bli bedre når hun får skrevet et par bøker til. Foreløpig er det noe som ikke er helt på plass, og hun skiller seg ikke nevneverdig fra andre krimbøker. Som allerede påpekt synes jeg kjernen hennes er god, og har dermed tro på at dette kan nærme seg et høyere nivå, men foreløpig er dette krim som ikke setter særlige spor.

2 kommentarer Legg til din

  1. Jeg likte denne godt. Den første jeg leste av Beverfjord. Spennende forfatter med stort potensiale. Litt mer dybde på karakterens å blir det også bedre. Men hun har en måte ås krive på som er veldig spennende da..

  2. Jeg holder på med forfatterens første bok nå og jeg er helt oppslukt(og vettskremt!) av det Oslo Beverfjord maler for oss i sin krim. Det skal sies at jeg ikke er spesielt bevandret i kriminalromanener som sjanger, så for min del skiller Beverfjord seg ut fra andre forfattere jeg har lest i samme sjanger. Med en synsvinkel som skifter ofte mellom fler de forskjellige involverte i saken. Det liker jeg, i andre krimromaner jeg har lest har det skiftet mellom etterforsker og offer, hos Beverfjord hopper vi litt mellom de forskjellige karakterene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s