På rett hylle – sett ord på drømmene

Å brenne for noe er viktig. Det gir mening til hverdagene og at en leverer alt man kan, og litt til. Litteraturen er min vei, men hvordan ble det sånn og hvordan skal det egentlig gå videre?

Jeg er på rett vei mot min hylle!

At jeg ble en leser har jeg med meg hjemmefra. Jeg vokste opp med mye bøker rundt meg og en pappa som leste for meg på sengen, den ene boken etter den andre. Noen ganger måtte han lese litt videre selv etter jeg hadde sovnet, bare for å se hvordan det gikk. Når jeg var blitt litt eldre og klarte å lese på egen hånd lånte han masse bøker til meg på biblioteket. Fortsatt snakker jeg og pappa mye om litteratur, vi står i biblioteket hjemme og drar frem den ene boken etter den andre. Jeg gir han bøker og han gir meg.

Da jeg ble eldre trodde jeg det var forfatter jeg ville bli. Jeg skrev og skrev, mange noveller. Jeg gikk på skrivekurs, fikk gode karakterer i norsk på skolen. Det gikk heldigvis over. Det er ikke jeg som skal produsere tekstene, men jeg må jobbe med de. Tanken vokste iløpet av videregående. Jeg var så heldig å få ha litteratur som et eget fag på videregående og en utrolig dyktig og inspirerende lærer. Der fikk litteraturen engasjere, den litterære horisonten ble videt ut og øynene ble åpnet for det omkringliggende. (Takk Elin!) Jeg måtte ha mer av det og endte på litteraturvitenskap.

På universitetet har jeg funnet ut at jeg ikke er noen akademiker. Det er ikke denne delen av litteraturen som er mitt hjertebarn, men det er helt ok vei om det får meg dit jeg vil. For hva vil jeg egentlig?

Jeg vil bade i litteratur, hver dag, hele dagen. Jeg vil dele glede, inspirasjon og engasjementet mitt med så mange som mulig – kolleger, lesere, forfattere. Jeg vil omgi meg med litteraturen og gi den all den oppmerksomhet den fortjener. Det finnes mye litteratur og noe av den er helt magisk. Er jeg så heldig å få drive med det jeg vil, enten det blir som redaktør i et forlag, starte et litteraturmagasin eller jobbe med formidling på annet vis blir jeg lykkelig – og jeg skal få det til!

Pst! Enn så lenge er jeg veldig glad for å kunne dele litt av min glede med dere blogglesere her daglig 🙂

6 kommentarer Legg til din

 1. June sier:

  Og du kjem til å få det til òg, du!

 2. Støvkorn sier:

  Lykke til, veien er lang og vanskelig har jeg hørt, men de som vil nok- de får det til! Man må bare ha tro på seg selv, og jeg tror på din lidenskap for litteratur!

 3. Mohamed sier:

  «Jeg vil bade i litteratur, hver dag, hele dagen.»

  Spot on!

  Er det noe mulighet for at du deler disse novellene du har skrevet med oss lesere? 🙂

  1. kasiopeiia sier:

   Nei, de holder jeg for meg selv.

 4. Lise sier:

  Fantastisk innlegg! Du virker veldig avklart og det er bra, for da er det lettere å nå drømmen du har – og jeg tenker at det kommer du til å klare. Bloggen er def en start!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s