Politikk, litteratur og feminisme

En kikk inn i arbeiderpartipolitiker Jette Christensens lesevaner, favorittbøker og guilty pleasure, understreker det inntrykket jeg allerede hadde, med en og annen overraskelse.

imageI går kveld hadde Bergen offentlige bibliotek invitert Charlotte Myrbråten, Jette Christensen og Olaug Nilssen til å snakke om litteratur, kvinner, politikk og feminisme. Nilssen var dessverre hjemme med syk mann (kjøkkenbenkrealisme in real life), men både fett-redaktøren og stortingspolitikeren hadde mye på hjertet.

I hovedsak var Myrbråten bokbader, om enn litt skravlete og urutinert. Det gjør det jo ikke mindre hyggelig! Vi ble godt kjent med Christensen som menneske, og hvordan det reflekteres i hennes boksmak. Som regel er det på flyplasser og fly hun leser, og hun kommer gjerne litt tidligere enn nødvendig bare for å få denne lesetiden.

Så lurer du på sikkert på hva hun leser på disse reisene. Hennes «guilty pleasure» er dokumentariske bøker om diktatorer og hemmelig etteretning. Ellers er det, ikke overraskende for en arbeiderpartipolitiker med mange feministiske utspill, mange bøker som tar opp spørsmål om likestilling og kjønnsroller. Har du lyst til å lese mer om Jette Christensens leservaner kommer det en lengre intervju på Bergen bibliotek sine sider iløpet av noen dager.

I tillegg til å handle om bøker berørte samtalen temaer som nynorsk, rettferdighet, politisk engasjement og det å være annerledes på et lite sted. Vi var ikke mange som møtte opp igår, men vi som gjorde det er blitt litt mer kjent med Jette Christensen, og Charlotte Myrbråtens tanker om henne.

Bergen bibliotek har forøvrig lagd en bok der bergensere viser frem sitt personlige bibliotek. Christensen er blant de utvalgte, og boken lanseres på biblioteket 7. desember. Jeg skal (om jeg ikke må jobbe), skal du?

3 kommentarer Legg til din

 1. May Brit sier:

  Hei:)
  Du har fått en bokkbloggutmerkelse fra meg, ta gjerne en titt og før konseptet videre hvis du vil!

  http://ikkebareeibok.blogspot.no/2012/11/en-utmerkelse-blogger-jeg-liker.html

 2. Åh, som jeg skulle ønske jeg var på den kvelden der jeg også! Flinke Bergen bibliotek:) Jeg kjenner Jette litt fra studentpolitikertiden i Bergen, og hun er ei flink og tøff dame. Moro å få høre litt om lesevanene, da jeg kjente henne gikk det jo mest i pensum for oss alle.. 🙂

  Og ja, jeg skal være på lanseringen den 7.! ..om enn mest i ånden. Eller strengt tatt bare i ånden dessverre. Huff, nå savner jeg Bergen, nå.. Kos deg!

 3. Jeg må nevne det jeg leste sist først, for en artig idé fra bibliotekets side. Det hadde vært artig om flere bibliotek gjorde noe slikt(det er jo mulig flere har gjort det allerede, jeg kjenner bare til mitt eget lokale bibliotek).

  Det er mange forskjellige måter å tolke merkelappen «guilty pleasures» på skjønner jeg, personlig ville det aldri falt meg inn å kalle en dokumentar for en «gp». Så synd at hverdagen holdt Nilssen hjemme, men slik er det jo av og til 🙂 Jeg hørte henne på Ekko i P2 engang i oktober tror jeg det var og da snakket de nettopp om tidsklem og boken hennes «Kjøkkenbenkrealisme. Sendingen ligger forøvrig ute som podcast her.

  Innlegget ditt gjorde meg nysgjerrig på hva folk ville sagt om meg hvis de kun hadde sett innholdet i bokhyllen min og ellers ikke ant noe om meg som person. Hvilke konklusjoner hadde de trukket om meg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s