Trollmannens læregutt

Det er ikke mer enn 19 dager til Thorbjørn Jagland overrekker fredsprisen til EU. I Wekre sin nye krim ligger de litt foran i tid, demonstranter har ankommet byen og spenningen stiger. Jeg har lest Trollmannens læregutt.

Eirik Wekre har tidligere jobbet i etterretnings- og sikkerhetstjenesten i forsvaret. I 2005 debuterte han som kriminalforfatter, men jeg må innrømme å aldri ha hørt om mannen før. I år er han ute med en ny bok, Trollmannens læregutt, som er utgitt på Gyldendal. Mitt eksemplar kommer fra forlaget.

Wekre har skrevet om en skremmende dagsaktuell hendelse. EU har fått fredsprisen og det er bare dager til utdelingen 10. desember. Det er kommet tusenvis av demonstranter fra hele Europa, alle politiressursene er ute i gatene og det blir vanskeligere og vanskeligere å holde kontroll. Det blir både snikskyting, kidnapping og heseblesende jaktscener.

Det er litt skummelt hvor dagsaktuell Wekres bok er. Den har høy spenning og fri for forfyllede, litt tragiske politihelter (noen små klamper om foten har han selvfølgelig). Dette er kanskje mer en thriller enn en krim, da det jaktes på så mye mer enn en drapsmann. Jeg liker plottet, og den gikk unna på to kvelder (typisk eksamenstid), uten noe spesielt nevneverdig språk – slik man helst vil ha slike bøker.

Allikevel blir jeg aldri helt revet med, jeg liker både politimannen Theo og det spennende plottet om demonstranter i Oslos gater. Dette er en bok som slukes, men ikke blir sittende i særlig lenge (men slik er det vel så å si med all krim?).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s