Brageprisen 2012

Til stadighet deles det ut litterære priser. Mange bøker får mye heder og ære. I går ble Brageprisen 2012 utdelt, og jeg har tatt en liten titt på det hele.

I går var det utdeling av Brageprisen for 2012 og jeg fulgte utdelingen på twitter gjennom et lett eksamensslør. Det ser ut til at det har vært mange gode bøker i år, som alle år, og folk er i det store og hele fornøyde med vinnerne. Selv har jeg faktisk ikke lest en eneste av de nominerte, men synes det var fint de hadde fokus på barne- og ungdomsbøker. En tendens som vokser seg stor og sterk her til lands.

Årets æresprisvinner Knut Faldbakken. Foto: Håvard Bøhm

Årets ærespris gikk til hedmarking Knut Faldbakken. En dyktig forfatter som har skrevet i mange år nå. Selv hadde jeg gleden av å møte Faldbakken da jeg gikk på folkehøgskole (høst 2009) for å intervjue ham. Det var veldig morsomt, og om du har lyst til å lese finner du intervjuet her.

Om jeg skal lese én bok av årets vinnere blir det nok Vaage sin Syngja. Den har jo fått så mye skryt at det ikke kan overses, men foreløpig er det nok større mulighet for at jeg leser noe av æresprisvinneren – han har jeg i alle fall stående i hylla fra før av.

Én kommentar Legg til din

  1. Silje sier:

    Jeg har kun lest Aina Basso sin bok som var nominert i ungdomsbokkategorien som jeg synes de burde ha med hvert år. Jeg vil lese vinneren der og gjerne Rosenløw Eeg også. Av de andre er jeg nok enig med deg i at jeg helst vil lese Syngja. Av Faldbakken har jeg kun lest en av hans krimromaner, men vil veldig gjerne lese Uår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s