Julegavetips

Endelig nærmer julen seg og gavene skal i hus. Mange bøker skal gis, og noen skal ønskes. Her vil jeg dele noen tips med dere, om dere skulle trenge noen gavetips.

IMG_20121204_134049I dag har jeg pakket inn gaver, og forsøkt og finne ut av hva jeg skal gi til dem jeg ikke alt har kjøpt. Det blir noen bøker fra meg i år også, selvfølgelig. Jeg har tatt en kikk på hva som har kommet ut i år eller eldre bøker jeg har lest og anbefaler varmt videre. Det er ikke alltid like lett å orientere seg blant bokhandlenes reklameblader, så jeg håper dette kan være til inspirasjon.

For den engasjerte gir Vandrefalken et annet innblikk i konfliktene på grensen mellom Pakistan og Afghanistan. Om den norske virkeligheten kan man derimot lese Kristoffer Schaus tekster fra rettssaken om 22. juli i Rettsnotater.

Til krimelskeren har mange av de etablerte krimforfatterne kommet ut med bøker i høst. Jeg har tro på Jørn Lier Horst sin nyeste William Wisting bok (og du veit, synes du 379kr er litt mye, er de gamle bøkene tilgjengelig som pocket). Et alternativ er Alexandra Beverfjord sin første bok, Kretsen, en dame jeg er sikker på kommer til å etablere seg som et stort krimnavn med årene.

Til småbarnsmoren kan du gi både Olaug Nilssens Kjøkenbenkrealisme om man tåler litt kvasse tanker om småbarnsrolla. Om man derimot vil langt vekk fra hverdagen kan man legge ut på vandring med Harold Fry i Harold Frys utrolige pilgrimsreise (en sikker vinner til alle de som elsket La meg synge deg stille sanger).

Til den som ønsker en storslått leseropplevelse av et eller annet slag er Hans Falladas storslåtte verk fra andre verdenskrig Alle dør alene tilgjengelig i pocket. Også klassikeren fra Märta Tikkanen Århundrets kjærlighetshistorie gjør inntrykk på både gamle, som unge lesere. Ekstremt høyt og utrolig nært er også en bok som fortjener som å bli lest, som også finnes som film (selv om den nok er best som bok, selvfølgelig).

Til bokelskeren, som kanskje har lest mer enn de fleste, finnes det mange interessante bøker om skriving og litteratur. I fjor kom Hans Olav Brenner med boken Om å skrive og i år har Anne Farsethås skrevet Herfra til virkeligheten om den norske samtidslitteraturen.

Om du ikke klarer å velge én bok skal jeg gjøre valget lett for deg. Eselører er perfekt for alle leseglade som stadig er på jakt etter en ny bok, eller ti. Den blir en vinner, uansett!

Og et lite tips, om du har funnet noen titler du vil kjøpe. Bruk Bokfunn for å finne hvor den selges billigst!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s