Sensommerdager

En utestengt og frustrert ung gutt forteller om noen sensommerdager da han fikk opplevd noe nytt og spennende. Boken blir derimot ingen oppvekker for leseren, heller en sløv døs. Jeg har lest Sensommerdager.

SensommerdagerJoyce Maynard ble et kjent navn da hun skrev en selvbiografisk roman om sitt forhold med den da mye eldre J. D. Salinger. Hun har ellers skrevet et titalls romaner og metervis med ulike avisspalter. Her i Norge er hun derimot ikke et særlig kjent navn til tross for at flere av titlene hennes er oversatt. Nå i høst har Sensommerdager utkommet på Silke forlag. Det er av de jeg har fått mitt eksemplar.

I Sensommerdager forteller Henry om noen få dager da han som unggutt opplevde noe rart. Han forteller om hvordan hans meget tilbaketrukne mor tar med seg en mann de møter på butikken hjem. Mannen heter Frank, er blodig og avsløres raskt som en rømt fange. Til tross for dette blir Frank værende og Henry og moren etablerer et slags nytt, forelsket liv de få dagene han forteller om.

Boken er meget enkel, både i språk og oppbygning. Historien er ikke spesielt medrivende og karakterene simple. Dette er en bok som er lett å sluke unna, men hos meg satt den ikke særlige spor. Det er mye ungdomsfrustrasjon, tanker om sex og en smårar mamma. For meg blir det til tider irriterende klissent mellom bokens permer, men det finnes lyspunkt.

Gjennom Henrys blikk er boken med på å gjøre oss mulig til å se andre sider av mennesker enn den ene store merkelappen (f.eks. Drapsmann). Dette kan vi kanskje ha godt av. Allikevel ble dette en nokså intetsigende bok; fort lest og fort glemt. Vi får se om jeg rasker med meg filmatiseringen med Kate Winslet (som kommer til sommeren) på et billigsalg om to-tre år. Det kan være materiale for å la seg underholde en time eller to på tven, men jeg foretrekker bøker med litt mer tyngde og originalitet enn denne.

Andre bokbloggere har forøvrig lest og likt:
Anettes bokboble
Pervoluto
Solgunn

Én kommentar Legg til din

  1. astridterese sier:

    Å se mennesker bakom en merkelapp er alltid en viktig lærdom. Men jeg tror ikke jeg vil lære det gjennom denne boken. Takk for tips. Det er godt å kunne stryke bøker av listen også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s