Kretsen

Om man kjenner plottet i en krim – blir da gleden borte? Ikke i dette tilfelle, jeg gleder meg over Beverfjord oppbygning av karakterer og plott. Jeg har lest Kretsen.

KretsenAlexandra Beverfjord jobber som nyhetsredaktør i Dagbladet og skriver krim ved siden av. I 2010 debuterte hun med Kretsen på Gyldendal.

I Kretsen blir en ung BI-studine funnet drept i sin egen leilighet og etter hvert blir også flere jenter fra hennes omgangskrets funnet døde. Samtidig blir vi kjent med Joakim og Agnes som jobber i Nyhetsavisen, en fiktiv avis konkurrerende med blant andre Aftenposten. Det hele blir en jakt i samfunnets mørkere sider, med både politikere og finanshaier involverte.

Jeg har alltid likt journalistkrim godt, og har med stor glede slukt Liza Marklund sine bøker fra Stockholm. Nå har vi derimot fått vår egne, norske journalistkrim med Beverfjord. Egentlig hadde jeg ikke tenkt å lese denne boken, da jeg leste hennes andre bok i høst. Mye var avslørt, men jeg tok den allikevel med meg da jeg fant den på salg. Drivet ble dermed ikke det samme som det hadde vært om plottet var ukjent, men samtidig fikk man roen til å legge merke til andre kvaliteter ved Beverfjords bok.

Som jeg også merket meg ved første møte med Beverfjord sine skildringer er at karakterene bygges om som troverdige og komplekse. Man blir kjent med de, men samtidig nysgjerrig på deres historie. Det blir et slags underordnet driv gjennom hele boken – og videre inn i nummer to (og forhåpentligvis tre). Om det ikke er nok er Beverfjord sine plott spennende og intrikate.

Nå ser jeg frem til bok nummer tre (her må man nok smøre seg med tålmodighet) og at Beverfjord blir ordentlig etablert og finner enda noen flere originale og egne grep på denne oppskriftsjangeren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s