Skygger

Krim som rommer mer enn du forventer drar deg inn i den franske hovedstadens gater. Jeg har lest Skygger.

SkyggerGro Trollet har vokst opp i Norge, men levd hele sitt voksene liv som redaktør for fransk skjønnlitteratur i Frankrike. Nå har hun debutert som forfatter selv, og Skygger ble utgitt på Pirat forlaget høsten 2012.

Skygger er en krim, men rommer mer enn den vanlige kriminalromanen og er omfattende og kompleks. Man suges inn i Paris’ gater, inn i etterforskeren problemer og ulike samfunnssosiale problemer i den franske hovedstaden. Et lik av en kvinne blir funnet i Seinen, hun ser ut til å ha nordiske aner og norsk-franske løytnant i brigade criminelle Eva Levy blir satt på saken.

Dette er en bok jeg prøvde meg på tidligere i høst, men slet da med å komme inn i historien. Jeg forsøkte nå igjen da jeg ikke hadde så mye annet på gang og jeg ble raskt sugd inn i historien. Jeg elsker smaken av Paris’ gater – til tross for de morbide omstendighetene. Det dras etter hvert linjer tilbake til Norge under krigen, og de kriminelle handlingene viser seg å være mer komplekse enn antatt.

Til tross for at dette er en krim er det ikke det som treffer hardest. Den har et spennende plot, men jeg liker vel så godt skildringene av byen og karakterene som er med. Jeg synes dessverre av avslutningen av boken blir litt for oppsummerende og søkt – litt for mange tilfeldigheter som klaffer. Men, det var etter 500 sider med kos som jeg lengtet etter å lese videre på.

Jeg kan gladelig melde om at Trollet skriver på en oppfølger, og jeg skal love deg at også den skal jeg lese. Ja til mer kompleks, ikke så standarisert krim!

2 kommentarer Legg til din

  1. Gråbekka sier:

    Så spennende krim bok, en utenom det vanlige. Det liker jeg å høre:) Vakre beskrivelser av Paris gater, høres skikkelig koselig ut. Måtte notere denne ned:) God du er å skrive om stemningen i boken:) Solgt jeg, enda slutten ikke rakk helt opp:) ha en fin kveld!

  2. Denne har jeg vært nysgjerrig på, og jeg synes det er bra at det kommer litt utradisjonell krim også. Vi trenger det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s