Mangschou

Barne- og ungdomslitteratur er viktig for å engasjere og forme fremtidens lesere. Her i Bergen har vi et eget forlag som konsentrerer seg kun om dette: Mangschou – forlaget med de gode barnebøkene.

IMAG0907Som jeg allerede har nevnt her på bloggen er jeg så heldig å få jobbe på Mangschou forlag. Jeg kan ikke si så mye om hva jeg gjør, men jeg hjelper forlagsredaktør Margrete Rasmussen med ulike oppgaver. Det er meget lærerikt og utrolig morsomt!

Mangschou er et lite, bergensbasert forlag som konsentrerer seg om bøker for de som er litt yngre enn meg. Her finner man et utvalg som strekker seg fra den aller første boken, til intense, spennende bøker for ungdommen som sluker gode bøker i store mengder.

IMAG0905

Å få ta del i dette miljøet er å få ta del i et kvalitetsbevisst og ekstremt dedikert arbeid. Her jobbes det med vakre illustrasjoner, fiffige historier og ord som skal treffe og fange de som også ikke synes det er så lett å lese. Dette arbeidet er det også mange utenfor forlaget som også har lagt merke til. Forlaget har vært nominert og fått flere høythengende priser. Jeg skal ikke trekke frem konkrete titler – men du finner alle tilgjengelig titler på hjemmesiden deres.

IMAG0903Å få arbeide med litteratur for barn og unge finner jeg veldig stor glede i. Fortsatt er noen av de største, og definitivt mest definerende, leseropplevelsene jeg selv har hatt som barn. Bøkene har enorm innvirkning på både hvem man blir som person, og som leser. Å få være en del av de som former morgendagens lesere er noe jeg synes er morsomt, inspirerende og ganske så krevende. Å skrive for barn er ikke bare, bare!

3 kommentarer Legg til din

  1. siljesols sier:

    Gratulerer med ny jobb:-) det høres veldig spennende ut. Jeg er enig i at de største leseopplevelsene er fra barndommen. Det er også viktig å ha så god formidling som mulig og så klart så god litteratur som mulig for barn og unge. Det er også med å avgjøre om de i det hele tatt blir en leser senere i livet.

  2. Gratulerer så mye med ny jobb! Det høres ut som om du er rett kvinne på rett sted, Nora 🙂

  3. Rufsetufsa sier:

    Liker forlaget ditt meget godt:) Fikk eksemplar for Cassias valg av Ally Condie og bok nummer to afrav Matched – serien fra dere for en liten stund siden. Jeg ble kjempeglad. Er dere villig til å gi bort flere leseeeksemplarer så er jeg meget interessert:) Heldige du som har så fin en jobb 🙂 Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s