Illustrator: Hullet

Å skape noe nytt og annerledes innenfor barneboksjangeren. Man skal kanskje tro det er lett å lage bøker som underholder de minst – og det kan det også være!

I dag er det den internasjonale barnebokdagen! I den anledning ønsker jeg å vie en fabelaktig bok og illustratør litt oppmerksomhet her på bloggen. Det er ikke lenge siden Øyvind Torseter ble tildelt en hel haug med priser for sin vakre bok Hullet. Boken kom ut på Cappelen Damm for nærmest ett år siden og er sjarmerende og veldig morsom.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Tvers gjennom boka er det et hull. Et helt ekte, vanlig hull. Det skaper hodebry for vår venn som akkurat har flyttet inn i ny leilighet. Ved hjelp av morsomme tegninger og en fantasi verdt å misunne klarer Torseter å flette inn hullet gjennom hele historien. Særlig liker jeg «reisesekvensen» da vår venn er på vei med hullet i pappesken for at noen kan undersøke og finne ut hva dette egentlig er for noe. Det er en historie som sjarmerer de fleste, og er fin underholdning både for liten og stor. Og ja – hvis du ikke låner den inntapede varianten fra biblioteket – kan du kanskje få lillefingeren din gjennom!

Selv om historien er enkel, har Torseter lykkes med å skape humor og noe litt annerledes enn mye av det andre som kommer ut om dagen. Har du forslag til andre, litt annerledes bøker vil jeg gjerne høre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s