Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann

den

Hverdagen står sentral i Helle Helles forfatterskap – hun tar det på kornet og skriver meget godt, men historien blir dessverre litt for tynn for meg. Jeg har lest Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann.

ukomplisertlivDanske Helle Helle har hatt stor suksess også her til lands. Siden debuten i 1987 (under navnet Helle Krogh Hansen) har hun utgitt 9 bøker, seks av disse er oversatt til norsk. Mitt første møte med Helle Helle er denne boken, Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann. Boken utkom på Forlaget Oktober i 2003. Eksemplaret jeg har lest var en gave til meg selv for å feire fullført bachelorgrad!

Susanne og Kim bor sammen, og hverdagen er nokså grå og kjedelig. Når Susanne inviterer sin høygravide og forlatte venninne til å bo i deres to-roms blir hverdagen annerledes, men får ikke akkurat den beste grobunnen for kjærligheten.

Etter hva jeg har forstått er dette typisk for Helle, hverdagslige mennesker med hverdagslige problemer. Det er fint! Jeg koste meg stort med boken underveis, men jeg må innrømme at nå i ettertid fremstår boken noe intetsigende. Beskrivelsene tar hverdagsligheten på kornet, så jeg skal absolutt utforske mer av Helles forfatterskap – men jeg håper at noen av de andre kan sette litt dypere spor enn denne, litt tynne, fortellingen klarte å gjøre.

3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s