Smertehimmel

den

For meg er krim lett underholdning som skal gi et pusterom. Med mye humor og lite morbide detaljer blir dermed Smertehimmel et fint selskap i sommersola.
Smertehimmel

Asle Skredderberget hoppet av opp sin lederkarriere for å bli forfatter. Det var fint for oss lesere. I 2010 debuterte han på Gyldendal med Metallmyk og nå i våres kom andre bok om politietterforsker Milo Cavalli ut. Mitt eksemplar av Smertehimmel har jeg fått fra forlaget.

En ung, norsk kvinne er drept i Roma. Få år tidligere ble også hennes bror drept, og det blir italienskættede Milo Cavalli som står for jakten på drapsmennene. Samtidig flettes han selv inn i familiære og kvinnelige affærer, alt uten å slippe drapssaken av syne.

Noe av det første som slo meg med Skredderbergets bok er humoren. Varm og lun spres det små humoristiske hele boken gjennom, side om side med slagsmål, politiarbeid og tråder som forfølges. Dette er ikke en bok for de som ønsker mest mulig av de groteske skildringene av drap, mishandling og annen elendighet.

En av de tingene jeg var usikker på om jeg likte, men som jeg ble overbevist om funker iløpet av boken er Milos skriftemål. Som katolikk avleverer han innimellom (mer eller mindre) blodige oppgjør rapport også hos den katolske presten. Dette inneholder mye av den allerede nevnte humoren og gir avbrekk fra det ellers nokså selvstyrte politiarbeidet.

For Milo er ingen politimann som følger reglene. Han har ingen laster som alkohol eller annen elendighet, men allikvel tror jeg det er et stykke fra hvordan Skredderberget fremstiller politiarbeidet til hvordan det foregår for politimenn flest. Men det plager ikke meg. Om man vil ha en krim skrevet for å bli kjent med hvordan poltiet faktisk jobber er Jørn Lier Horst å anbefale, mens Asle Skredderbergets krim rommer mye mer enn en forfølgelse (og forhåpentligvis oppklaring) av et kriminelt forhold. Et spennende, men samtidig morsomt avbrekk fra den uendelige rekken av krim. Asle Skredderberget er i alle fall en krimforfatter jeg kan tenke meg å lese igjen!

3+

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s