Sommerlektyre

Sommeren kan anses som en lesehøytid. Om man derimot har lyst påfyll av et annet, men fortsatt litterært slag, er det vanskeligere. Heldigvis finnes det flotte muligheter med teknologien!

Keep CalmSommeren har lagt seg over hovedstaden. Til tross for at det kryr av folk på uteserveringene og det er kø for å kjøpe billig jordbær er det ingen tvil om at ferien er her. Bibliotekene har så å si stengt, debatter har stilnet og det er nærmest ikke et eneste litteraturarrangement å oppdrive. Det gir til gjengjeld mye lesetid. Allikevel, jeg skulle gjerne hatt noen forfattermøter å gå på, blitt presentert for nye bøker eller diskutert litteraturens viktighet i sin storslåtthet. Når jeg endelig er på plass i hovedstaden, der alt liksom skjer, er det lenge å vente til høsten.

Tidene kan heldigvis fylles med mye annet fint, som fantastiske venner, timer i solen og turer inn i fremmede gater. Når jeg allikevel ønsker påfyll, er podkaster fint å ha. Sommer i P2 er det nyeste, der det hver ukedag kommer nye program. Her er det mange forfattere som deltar, noen snakker om sitt yrke og litteratur, mens andre snakker om noe helt annet. Mye fint er det i hvert fall – og Heidi Linde og Hans Olav Lahlum er noen av mine favoritter sålangt.

Podkastene kan du ta med deg hvor som helst. De kan følge en på jobb, eller la deg få med deg noe på bussen om du er som meg og ikke makter å lese mange ordene før kvalmen kommer. Men vi må heller ikke glemme lydbøkene. Fabelaktig selskap når man vil nyte finværet, men ikke orker å sitte stille i stekende sol. Man kan rusle rundt, nyte, smile og samtidig «lese» en god bok.

Jeg har, i motsetning til mange av mine medbloggere, ingen leseplan for sommeren. Jeg jobber så å si hver dag, så overskuddet jeg har til å lese blir brukt på det magefølelsen min sier meg. Jeg må innrømme det blir få tunge, lange bøker – men kanskje om jeg får noen feriedager i august skal jeg ta noen av de tykkeste som har ventet litt for lenge. I mellomtiden har jeg ymse spennende bøker i vente i posten – og en boksamling på hylla som er langt fra utlest.

Med ønsker om en god sommer til hele leserskaren vil jeg gjerne også høre hva dere leser i sommer!

4 kommentarer Legg til din

 1. piggsvin sier:

  Jeg har lasta ned The Flamethrowers til lesebrettet mitt, og jeg liker den så langt.

  Ellers tenker jeg at det ikke er nødvendig å stresse med at man ikke leser nok. Jeg leser tidskrifter når jeg ikke orker romaner. Det er fint påfyll, det også 🙂

 2. Elida sier:

  Eg har heller ikkje satt opp liste over sommerlektyre i år, rett og slett fordi leselysten min er litt av og på for tida. I staden for liste koser eg meg med dei bøkene som frister:-)

  God sommer!

 3. Maarn sier:

  leselisten min har vært «alle de bøkene du har kjøpt siden jul du ikke har hatt overskudd til å lese». Kommet meg gjennom ti av dem, men mye å ta igjen. Tenker det blir Tolstoj neste! 🙂

 4. Kathleen sier:

  Jeg jobber også, så jeg har heller ingen leseplan. Fritiden skal bare brukes til å lese det jeg har LYST til å lese akkurat der og da. Foreløpig har jeg begynt på en haug med ulike bøker og jeg plukker de opp etter hvor de er, noen er i ryggsekken (de leses på bussen), noen på nattbordet, noen under en benk i hagen, noen i spisestuen osv. Men jeg klarer å se noen tendenser, veldig mange av bøkene er sakprosa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s