Eldorado – Oslos nye storstue?

Et eldorado for litteraturen – nå er det ikke lenge til Oslos nye bokhandel Eldorado åpner. Jeg har fått en kikk innenfor dørene, og kan love dere mye spennende for litteraturelskende osloboere. Ord som enkelthet, og lidenskap beskriver det som blir en av europas største bokhandlere. Andelen e-bøker som kjøpes øker raskt, men her til lands handler vi fortsatt enorme mengder papirbøker. Til tross for dette er det ikke lenger store penger å hente i tradisjonell butikkdrift der stabel på stabel med bestselgere velter mot deg. Disse får folk på nettet, og gjerne til en billiger e pris. Nei, skal man overleve som bokhandel i dag må man bringe noe nytt inn og gi leserne noe annet enn det de finner på nett.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I tillegg til å ha kunnskapsrike ansatte skal Eldorado tilby et levende miljø for alle som elsker bøker. Du kan rusle der og oppdage nye forfattere, ta en kopp kaffe (eller et helt måltid) eller bare henge. Det er scener som skal fylles og eierne forventer fult trykk fra første dag. Til og med en egen poesi-scene er å finne i butikkens kasseområde, og det er spennende muligheter for å møte litteraturen på nye måter. Et hus på litteraturens egne premisser, kan man kalle det. Det er forlagene som bestemmer hvilke bøker som skal løftes frem og bli sett av deg. Det gir muligheter for å løfte frem de geniale, men ikke spesielt kjente bøkene jeg tror alle som jobber i forlag drømmer om. Prosjekter som står hjertet nær, som en håper at «alle» skal plukke med seg og trykke til seg – men som ligger langt fra de hurtigvoksende pengebunkene. Har du tid og lyst er det mulig å se gjennom bøker fra omtrent 100 forlag, at det finnes en bok som treffer deg midt i magen er det ingen tvil om, det står heller på om du har tid, eller får den hjelpen du trenger for å finne frem. Eldorado åpner i gamle Eldorado kino, et stort og majestetisk bygg. Små detaljer fra kinodriften ivaretas og jeg kan nevne kinoseter og popkorn. Her er det kos og komfort som gir alle som vil muligheten for å være lenge i litteraturens verden. 12. september er åpningsdagen, og jeg vil tro de store salene vil være fylt til randen. Jeg kommer, kommer du?

4 kommentarer Legg til din

 1. Elida sier:

  Det kan hende eg kjem. Reiser til Oslo på formiddagen 12. september. Opningsfest eller liknande på kvelden? Må søke opp dette kjenner eg:-)

  1. kasiopeiia sier:

   Da får du med deg hele bokfestival óg da, herlig! Usikker på hva happeningene er i forbindelse med åpningen, men det blir nok mer skriverier når det nærmer seg 🙂

 2. labansen sier:

  Jeg kommer! Men som ansatt, og ikke besøkende! Jeg er så spent! Og misunnelig på deg! Jeg har enda ikke sett arbeidsplassen min på innsiden. Vi sees på Eldorado, Norges BESTE bokhandel 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s