Nathalie

Er det mulig å leve videre etter ens livs store kjærlighet plutselig dør? Det kan i alle fall ikke være mulig å møte en ny mann, eller? Nathalie er en varm og sjarmerende bok om livet videre.
Nathalie

David Foenkinos er i utgangspunktet jazzmusiker, men har slått seg stort opp som forfatter i sitt hjemland Frankrike. Nathalie er hans åttende bok og den er nå tilgjengelig på norsk fra Bazar forlag. Film er det også blitt, med Audrey Tautou som Nathalie. Eksemplaret jeg har lest kommer fra forlaget.

Nathalie møter tilfeldigvis François på gaten, og det skal vise seg at han er mannen i hennes liv. De lever lykkelig sammen, men idyllen opphører idet François plutselig dør. For Nathalie ser ikke verden særlig lys ut, og ikke minst er det utelukket å møte en ny mann. På impuls kysser hun sin (til nå) helt anonyme kollega Markus og det umulige ser ut til å kanskje ikke være så umulig allikevel.

I hovedsak er dette en bok som ligner en fransk feel-good film. Selv måten det fortelles på kan nærmest høres ut som voice-overen i en film. Den er snerten, og ligger på en måte foran karakterene selv. Fortellingen i seg selv er lett, underholdene og sjarmerende. Jeg rakk å lese den hele på togturen Oslo-Halden (og hjem igjen). Det er fin underholdning – men for min del setter den ingen varige inntrykk. Karakterene er varme og fine, kjærligheten sterk og romantisk – men nå er jo ikke jeg en sånn type som lar dét bevege meg spesielt sterkt.

Den første delen var blitt lest mens François var i live. Og på side 321 døde han. Hva skulle hun gjøre? Er det mulig å fortsette å lese en bok som er blitt avbrutt av at ens ektemann er død?

Det som kunne vært sterkt, Nathalies sorg knyttet til François død, behandles med samme letthet som den gryende kjærligheten senere i boken. Det hender det kommer gullkorn som det over – det hele alltid med en lun humor i bakgrunn. Er det en lett, fin bok man er ute etter er Nathalie absolutt et godt alternativ – jeg skal i alle fall kose meg med filmen, men så går det nok i glemmeboken.

Én kommentar Legg til din

  1. Jeg fikk også denne boken i posten og synes den så litt interessant ut. Etter din omtale ble jeg usikker, men skal nok spare den til jeg vil ha noe lett og romantisk:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s