Bakgår’n på Tronsmo!

Tronsmo

I går åpnet Tronsmo portene til sin bakgård. De hadde fylt den med kasser på kasser med ulike bøker – jeg vil påstå det er noe for enhver smak i mengden. Ja, for Tronsmo er jo kjent for sin bredde, for å ha noe for den som ikke er ute etter bestselgerne, for den som vil a obskure tegneserier eller flotte bøker om arkitektur eller snærtene damer.

Jeg er nok ikke like alternativ som mange av Tronsmos faste kunder, men det gjør ikke at det ikke var mulig å fylle opp posen og gå glisende og veldig fornøyd hjem. Jeg endte faktisk opp med flere bøker enn min far (og dét skjer ikke ofte). Det er jo ikke sånn at jeg har for få bøker, men jeg er overbevist om at jeg gjorde noen kupp i går!

Brynjulf Jung Tjønn har tidligere imponert meg, og jeg er sikkert på at den lille flisa Lyden av noen som dør vil gjøre det samme. Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket av Lena Niemi har jeg lenge hatt lyst til å lese. Å legge den til 29kr bak meg var selvsagt utelukket. Flere ganger har Joyce Carol Oates skriveferdigheter slått meg i bakken, og jeg er overbevist om at kvinnekamp på 30-tallet også vil fenge i hennes språkdrakt. Den eneste boken jeg ikke hadde hørt om tidligere som fikk bli med hjem er Ingrid Z. Aanestads Stormkyss. Det om mødre, døtre og kjærlighet på nynorsk fra Oktober forlag. Jeg gleder meg! Den siste og dyreste boken jeg kjøpte var Anne Gjeitangers The Love Book. Den kom ut i fjor og jeg har hele tiden hatt lyst til å lese den. Nå er tiden inne!

Så sånn driver jeg om dagen – når jeg ikke er på jobb og selger eller stabler bøker. Til tider får jeg lest mye, og da er det jo bare helt fantastisk og ha en slik bunke med god litteratur liggende.

Har du lest noen av disse bøkene, eller selv vært innom Tronsmos bakgård og funnet gull? Jeg vil gjerne høre!

2 kommentarer Legg til din

  1. Elida sier:

    Eg har lest «Stormkyss.» Er ikkje overbegeistra, men forfatteren har røtene sine på mitt Jæren, og skriver nynorsk = to meget gode årsaker for meg å lese boka. Den har ein eigen tristhet i seg, og er greit skrevet:-) Forfatteren har forresten skrevet to andre bøker også: «I dag er ein fin dag» og «Eg kjem med toget.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s