Bokbloggtreff og bokfestival

Jeg har aldri vært en festival-person. Denne helgen har det forøvrig vært Oslo Bokfestival, en festival av slaget jeg kan like. Det har vært mingling, forfatterspotting, mye skryt og påfyll av inspirasjon!

Oslo Bokfestival
Oslo Bokfestival i et nøtteskall: forfattere som signerer. Her: Tomas Espedal

Som jeg skrev på facebook forrige uke var det en uke med mye spennende på planen, men liten tid til både lesing og blogging. Nå er de største hendelsene lagt bak meg, Eldorado er åpent, bokbloggtreffet er avholdt og bokfestivalen har pakket sammen. Det betyr ikke at bokhøsten er over (langt ifra!) men det blir litt mer rom for lesing og oppdatering. Men før vi kaster oss inn i en ny uke vil jeg gi dere en smakebit av helgens hendelser på Oslo Bokfestival og ikke minst årets bokbloggtreff!

Som jeg skrev tidligere i uken var det flere spennende arrangementer jeg hadde lyst til å få med meg under Oslo Bokfestival. Rett fra jobb på fredag nærmest løp jeg ned til spikersuppa for å få med meg blant andre Gaute Heivoll som skulle snakke om fakta som fiksjon. De var jammen meg plassert i et drivhus og jeg orket ikke forsøke å finne meg en plass blant alle de godt satte damene en gang. I stedet ruslet jeg litt blant småforlagenes salgsbord – og jammen meg fant jeg ikke et par titler. Jeg nikket til kjente, slo av en prat her og der og fylte nettet. På Sehestedsplass stakk jeg bare innom før et annet arrangement jeg egentlig skulle se, men der møtte jeg flere andre bokbloggere og ble sittende og skravle til noen hysjet oss i hjel og det hele brøt opp. Jeg blåste i resten av kveldens program, kjøpte smågodt og fant veien hjem. Det sto en lang dag foran meg og jeg måtte jo hjem for å lese blogger!

Bokbloggtreff
Flotte Knirk ønsket nærmere 50 bokbloggere velkommen til årets treff!

Lørdag var nemlig dagen for det årlige bokbloggtreffet. Det ble også avholdt ifjor (bare se her!),  og det var dermed litt mindre skummelt og litt mer koselig å skulle gå dit i år. Nå som jeg bor i Oslo på ordentlig er det hyggelig å etablere seg ytterligere blant andre bokelskere. Det ble flere varme møter og flotte folk jeg håper på å møte flere ganger iløpet av høsten ved mer eller mindre tilfeldighet. Det var skravling, bøker, entusiasme og godt med påfyll også under årets treff. Det er en driftig gjeng som får til denne dagen for oss – og det er deilig å komme ut av sin (litt ensomme) hule og snakke om det noen av oss faktisk bruker ganske så mye tid på.

Line snakket om kvalitet og kritikk og Bokelskerinnen gav tips om hvordan få flere til å lese det vi skriver. Det ble også snakket om Bokbloggprisen (et spennende prosjekt som vil løfte frem (litt anonym) norsk litteratur), Book Crossing (jeg tok jammen meg med meg en bok hjem) og forlagsarbeid. Det var også bokbord hvor jeg fant noen favoritter (og hvor jeg i ettertid ser jeg gikk glipp av noen som kunne blitt favoritter?), mat, øl og forfattere.

Dette var en festival etter min smak. Jeg trengte ikke å høre en eneste konsert, det var bare DJ på kvelden og jeg kunne spotte etter mine typer kjendiser (forfattere og redaktører, selvsagt). Jeg fikk mye skryt for nyåpnede Eldorado og det var utrolig deilig å kunne bruke så mye tid på det jeg brenner aller sterkest for! Jeg gleder meg til neste års treff – men håper også at det kan bli mulighet for noen mindre arrangementer litt oftere. Det er jo alltid fint å treffe likesinnede, så takk til alle som deltok!

14 kommentarer Legg til din

 1. siljeblomst sier:

  Fint å se deg igjen, Nora! Vi ses garantert på Eldorado i nær fremtid 😉

 2. Tusen takk for at du delte din opplevelse av helgens begivenheter med oss! Det er spennende å lese hvordan vi alle skriver om litt forskjellige ting. På den måten får man et ganske helhetlig inntrykk av treffet, ihvertfall for de som ikke fikk vært med. Jeg er ikke noe festivalmenneske selv, men til neste år skal jeg se om det kan bli en festivalhelg i Oslo. I forbindelse med Bokfestivalen, dersom det var noen tvil om det. Det høres så hyggelig ut å bare «snuble» over andre bokbloggere i Oslos gater.

  Vi fikk ikke snakket så mye sammen, men det var veldig hyggelig å i det minste få sagt hallo.

 3. Ingalill sier:

  Heisann, og takk for sist,
  (jeg skulle til å skrive du umorsomme, for jeg har virkelig hengt meg opp i dette med din manglende entusiasme for morsomheter, som egentlig var ufattelig morsom, men hoppet over, det som står i parantes teller ikke).
  Jeg angrer bistert at jeg ikke ble med på Eldoradoomvisningen, men finner jeg fram tar jeg nok en tur iløpet av uka – for å sitte på RoseMarie sin stol.

  1. kasiopeiia sier:

   Hehe, takk for sist ja! Velkommen til Eldorado – kanskje vi sees 🙂

 4. Mettemor sier:

  Hei igjen, Nora. Veldig kjekt å se deg igjen. Mingle kan også være fint! 😉 Ravatn skal jeg også snart lese. Spent på hva du syns om den.

  1. kasiopeiia sier:

   Takk for sist Mette, det er hyggelig å kunne skravle litt ja! Ravatn leste jeg ut tidlig i dag så bør komme en anmeldelse (ja, nå er det det de kalles!) iløpet av noen dager.

 5. Til neste år håper jeg også på litt mer tid til å rusle litt rundt i bokteltene. Samtidig sparte jeg litt penger ved ikke å gjøre det. Regner med noen av dem blir brukt på Eldorado i nærmeste fremtid 😉

  1. kasiopeiia sier:

   Det er lurt – har hørt det er riktig så god service der 😛

 6. Tilbaketråkk: Beste bokbloggerne! |
 7. Synnebollen sier:

  Jeg er heller ikke noe utpreget festivalmenneske, for jeg blir stresset av å tenke på alt jeg går glipp av, hihi – men under bokfestivalen foregår jo ting i ganske ordnede former, så den liker jeg svært godt! Ble riktig begeistret for den nye bokhandelen også, forresten. Det er gode litterære tider, og nå er det jo snart høysesong for pledd og te og lektyre. Hurra! Nyt høsten!

 8. Lise sier:

  Nora! Det var så hyggelig å treffe deg igjen. Ses snart på Eldorado!

  1. kasiopeiia sier:

   Takk i lige måde, Lise! Vi sees nok rundt ja 🙂

 9. Anita Ness sier:

  Eldorado var toppers og jeg håper å treffe deg der igjen en gang, eller så blir det vel på treffet igjen neste år.:)

 10. mirthful74 sier:

  Jeg skal innom Eldorado hver eneste gang jeg er i Oslo. Jeg er grønn av misunnelse på deg som får oppholde deg der til daglig…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s