Jeg kommer snart

I løpet av én uke skal Julie tre inn i et område hun aldri har vært før. Utstyrt med matpakke og Dagbladet på nattbordet skal hun ved hjelp av Kondomeriets orgasmegaranti endelig få oppleve det. Hun skal komme. Selma Lønning Aarø er uredd og hysterisk i sin nyeste bok Jeg kommer snart.???????????????????????????????

Selma Lønning Aarø er et kjent forfatternavn, det har gått 18 år siden hennes debutroman kom, og de siste fem har det ikke kommet noen bok. Nå er hun endelig tilbake og Jeg kommer snart er ute på Flamme forlag. Eksemplaret jeg har lest fikk jeg fra forlaget.

Julie er gift, har tre barn og ansatt en au pair. Hun ligner kvinner flest, bortsett fra på ett punkt. Hun har aldri hatt orgasme. Med verken en god idé til skrivingen (hun jobber nemlig som forfatter), et barn å ta seg av eller husarbeid som må gjøres får hun mye tid å slå ihjel og bestemmer seg for å sette av en uke for å endelig klare det. «Jeg akter ikke å vente lenger. Jeg vil ta tyren ved hornene. Denne uken setter jeg av til å få orgasme. Hvor vanskelig kan det være?» Prosjektet er i gang og målet er klart: Julie skal komme.

En kjapp oppsummering er på sin plass. Det som ligger til grunn for min hittil manglende suksess på området, er altså følgende:
1. Jeg har kroppslige hemninger.
2. Jeg er for praktisk anlagt.
3. Jeg har en mor.

Det er ikke så enkelt som Julie har forventet seg, og et hvert forsøk ender opp i en eller annen adspredelse. Hennes tanker forledes til gamle minner, ting som må gjøres eller irritasjon over huslige lyder fra au pairens arbeid.

Dette kan slå en som en bok om sex, kvinnelig onani og pinlige beskrivelser av utallige måter å forsøke gjøre dette på. Det er det også, men minst like mye er det så mye annet. Aarø setter ord på mange sider av samfunnet vårt, forventninger til både oss selv og andre.

Døden! Det er dét lyden får meg til å tenke på. Er det rart at det ikke går? Er det rart jeg ikke kommer? Til tross for Mr. Rabbits orgasmegaranti har jeg ligger her i over to timer, tenkt på død og engkarse, mens ingenting har skjedd. Det skjer ingenting! Jeg tenker på faren min, på bestefaren min, på gummistøvler, på skrivebordet, og det skjer ingenting.

Normalt er ikke humoristiske bøker noe særlig for meg, men denne boken fikk meg tidvis til å flire nokså høyt, samtidig som jeg noen ganger rødmet og kikket meg litt over skulderen. Det har vært mye seksualitet i bøker i det siste, men denne er langt fra noen 50 shades-myk porno. Det er pinlig, vanskelig og veldig lite sexy. (Les et fantastisk utdrag som eksemplifiserer det godt her) Julie er ikke en karakter man umiddelbart liker. Hun er gretten og desperat på jakt etter denne orgasmen, som blir overskyggende for hele hennes liv disse dagene.

Kontrasten Aarø bygger sin historie på er hvordan seksualiteten før var knyttet til skam, mens det nå er mer skamfullt og ikke være et vellykket, yrene kåt vesen helst med multiorgasmer flere ganger i uken. Hva gjør det med en, om man ikke lever opp til dette? Er det mulig å ha et godt liv? Det blir en lekende og morsom utforsking av kvinnens kropp og hvilke forventninger som trenger seg på og kan få enhver til å føle seg nokså mislykket. Dette er en bok jeg anbefaler trygt og varmt til alle mine venninner i hvert fall!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s