Bokåret 2013

Vi legger ett år bak oss og det er på tide å vurdere, reflektere og å så vidt glimte fremover. Mitt år har boblet over av inspirasjon, en glede og energi jeg tar med meg inn i 2014!

eldo2013 ble året jeg endelig har kunnet bruke all min tid på lidenskapen min. Jeg har brukt store deler av tiden dette året på litteratur. Jeg har lest, snakket, solgt, skrevet for å nevne noe. Alt har dreid seg om litteratur. Allikevel er det litt rart, jeg har fått lest færre bøker enn på flere år, omgivelsene har tydeligvis slukt meg opp – og jeg har vært elendig til å skrive om de jeg har fått lest her på bloggen.

Det har vært et år med mange sterke leseropplevelser, deriblant en fint knippe sterke, norske kvinner. Jeg nevner noen navn som Linn Rottem, Agate Øksendal Kaupang, Agnes Ravatn og Ellen Mari Thelle. Det beveger seg mye spennende i norsk samtidslitteratur, noe som blir spennende å utforske videre i løpet av 2014 og det som forhåpentligvis blir en interessant lesning av de nominerte til tidenes første bokbloggpris. Nå skal nominasjonene inn, den beste boka fra 2013 skal kåres. Jeg har flere bøker jeg gjerne skulle sett løftet opp og lest av flere!

skrive2013 var også et år der jeg stiftet bekjentskap med flere spennende menn. Paul Auster måtte leses som oppladning til åpningen av Litteraturhuset i Bergen. Danske Christian Jungersen gjorde enormt inntrykk med sin helstøpte Du forsvinner og Peter Stamm ble sveitseren som traff meg uten at jeg helt klarte å sette ord på hvordan eller hvorfor.

Alt i alt ble 64 bøker lest, 9 mindre enn fjorårets 73. Den 65. er påbegynt, men etter en tur i badekaret rekker den ikke tørke og leses før vi har kommet inn i 2014. I løpet av året har jeg rukket å skrive 92 innlegg på bloggen, 47 av disse har vært anmeldelser. Det vil si, det har vært mye annet morsomt å melde tilbake til dere om. Her er noe av det jeg husker best. Et intimt møte med Tomas Espedal i hans by, Bergen. Å få jobbe med en utrolig dyktig redaktør i barneforlaget Mangschou. Frode Gryttens rett-i-hjerte fremføring om favoritt-japaner Haruki Murakami. Fullføre en bachelor i Litteraturvitenskap. Ny Oslo-leilighet med nye hyller og nye steder å oppleve litteratur på. Jobb og stor stas da Eldorado bokhandel åpnet. Å gå inn dørene til Aschehoug og Universitetsforlaget for å jobbe. Utallige inspirerende samtaler om litteratur med venner, medbloggere og kolleger. Takk!

hylleFor ett år siden skrev jeg 2013 skulle bli et leseår. Et år drevet av lyst, glede og at litteraturen skal gjennomsyre alt. Det har jeg klart. Nå ser jeg frem til enda et år, det skal fylles med mer lystlesning (fortrinnsvis mer enn jeg klarte dette året) og enda flere inspirerende møter av alle slag. Jeg håper du også vil følge med videre her på bloggen, som snart går inn i sitt femte år.

Godt nytt år!

Årets kommenterteBokbloggtreff og bokfestival

Årets oppsøkte – «bøker»

Årets mest leste Novelleuke: Stockholm

6 kommentarer Legg til din

 1. Godt nyttår, Nora 🙂 Gleder meg til å følge bloggen din i 2014 også.

 2. siljeblomst sier:

  Godt nytt år, Nora! Og jeg henger meg på det Elin skriver over her 🙂

 3. Lise sier:

  Godt nytt år. Jeg får lyst til å lese ENDA flere bøker når jeg leser bloggen din.

 4. Anita Ness sier:

  Godt nytt år! Alltid spennende å følge med bloggen din.:)

 5. Groskro sier:

  Godt nytt år Nora! Du har jammen hatt et spennende bokår :)Gleder meg til å følge deg i år også.

 6. linn sier:

  Godt nytt år! Det høres ut som et virkelig fint år, og jeg elsker at du skriver selv også. Skjønner ikke at du har kapasitet til å lese så mye samtidig. Imponerende! Gleder meg til å følge deg gjennom det nye året

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s