Papirbokas revansje

Forrige uke var jeg på besøk i den lille franske bokhandelen Zazie i St. Olavs gate her i Oslo. Jeg kan ikke ett ord fransk, men var der i forbindelse med en skoleoppgave. Fransk eller ei, jeg forelsket meg i en bok.

Ma Jungle er en vakker bok, en hyllest til papirkunsten. Antoine Guilloppé er en fransk forfatter og illustratør som virkelig utnytter materialets utallige muligheter. I Ma Jungle lekes det med kontraster, i farger og mellom tilstedeværelse og fravær. Teksten er veldig kort, men jeg må innrømme at jeg ikke aner hva det står. Én sa den var morsom, det kan godt hende!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Ett av grepene jeg synes er veldig spennende, er å se hvordan detaljene i papirklippene trer ulikt frem på den mørke siden i forhold til den lyse. Her er det mulig å virkelig forsvinne inn i detaljene! Det er bøker som dette som får meg til å heie jublende på papirboka – aldri kan noen e-bok, uansett hvor fancy, erstatte dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s