5 år som blogger

wpid-IMAG0102.jpgAldri, hverken før eller siden, har jeg hatt mer fritid enn jeg hadde for 5 år siden. Livet hadde stagnert på folkehøgskolen, det skulle dreie seg om skriving, men det ble mest dødtid med kortspill og andre forsøk på tidsfordriv. Avgjørelsen ble ikke tatt lett eller raskt. Å starte en rendyrket litteraturblogg var ikke noe jeg bare kunne gjøre. Ville jeg klare å fylle den med innhold? Ville det jeg gjorde være godt nok? Ville det være interessant for andre enn meg? På ett tidspunkt ble valget tatt og 8. mars 2010 ble det første innlegget publisert.

Aldri ville jeg gjort det sånn om jeg skulle startet en blogg i dag, men nettopp denne bloggen har vært med på å stake det hele ut. Dag for dag i fem år, mer eller mindre fremme i bevisstheten. Det har vært stille perioder, det har vært inspirerte perioder. Jeg har møtt bra folk, fått lese gode bøker og ikke minst blitt sikker på at bøkene er verdt å jobbe for!

Alder er en ting, men store forandringer skjer iløpet av 5 år. Da var jeg 19 år, utforsket om det var skrivende jeg skulle bli og bestilte Liza Marklund-bøker fra Bokklubbens billigsalg. I dag er jeg 24, har en bachelor i litteraturvitenskap, en jobb jeg aldri kunne forestilt meg den gang og et lass med erfaringer i den litterære sekken.

727 innlegg er publisert siden 2010. Blant de finnes det ting jeg er mer og mindre fornøyd med. Hele arkivet ligger der, men dette blir ingen tur gjennom årene som har gått. Jeg er utrolig glad for og stolt over hva jeg har fått til, både her på bloggen og i forhold til jobb, men selv om jeg nå ser ut til å publisere ett innlegg i måneden sålangt i 2015, og egentlig har lite overskudd til dette, klarer jeg ikke å avslutte. Håpet om at jeg kan fortsette å formidle de gode bøkene, mine tanker omkring litteraturen og holde kontakt med alle dere der ute, lever i beste velgående. Men, dette skal, som det hele tiden har vært, være et overskuddsprosjekt jeg gjør for min egen del. Så at bloggen etter 5 år er litt stille får så være. Som sagt, arkivet er stort (alt er selvsagt ikke like spennende å lese), og enn så lenge gir jeg hvertfall små drypp på steder som Instagram.

Avslutningsvis vil jeg derfor bare si at jeg håper på 5 år til. Fem år med gode leseropplevelser og diskusjoner. Både jobb, venner og skole gjør meg stadig klokere i en bransje som er på full fart inn i et ukjent farvann. Jeg kan jo ikke la være å bli med på det!?

Én kommentar Legg til din

  1. Ingalill sier:

    Gratulerer med de 5 årene! Glad du satser på fem nye.
    En uting dette med å gi seg -)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s