Introduserer: Nye bøker

Hvordan skulle jeg visst om alle disse bøkene uten deg?, spurte mamma meg en dag. Da hadde jeg nok en gang plukket ut noen bokanbefalinger som jeg trodde hun ville like, men som hun neppe hadde hørt om. Slike hendelser er noe mange av oss lesere jakter på, enten det er i vennekretsen, på sosiale medier eller blant avisenes kultursider vi leter. Selv elsker jeg jakten på nye bøker, og sluker det jeg kan av podcaster, nyhetsbrev, instagramkontoer og alt annet som kan tenke seg å inneholde nytt om bøker. Jeg finleser forlagenes kataloger, og synes det er utrolig gøy å se alt det som kommer ut her til lands.

Det er for øvrig ikke noe alle kan eller vil gjøre, og jeg vil derfor bruke bloggen til å formidle annerledes boktips. Det kan også være et nyttig verktøy for den som vil vite noe om nye bøker på det norske markedet.
Første mandag annen hver måned får du tips om nye skjønnlitterære utgivelser. Første mandag hver tredje måned får du tips om nye sakprosa utgivelser.

Nederst på siden kan du tegne abonnement så du ikke går glipp av nye boktips!

Fordelen med å ha sin egen blogg er at man bestemmer alt selv. Jeg vil derfor først få si litt om hvorfor jeg ønsker å gjøre dette, og så kort om hvordan det kommer til å bli.

Kjerringa mot strømmen
Den offentlige samtalen om litteratur dreier seg i veldig stor grad om et lite utvalg av titler. Har du fulgt med på avisenes litteratursider den siste tiden kan du for eksempel ikke ha unngått å få med deg Elena Ferrantes nye roman. Det er vel og bra, men den har du jo allerede hørt om. Jeg er forøvrig sikker på at det har kommet flere andre bøker som også fortjener å bli løftet frem. Det er slike bøker jeg vil fortelle dere om!

Leseglede, ingen endelige dommer
Jeg ønsker at min blogg skal være et sted for leseglede. Jeg vet mange kritiserer bokbloggere for å være ukritiske, og jeg har selv prøvd meg med noe som ligner anmeldelser her tidligere. Men, selv bedriver jeg bedømming i andre fora,  så her vil jeg at fokuset skal være på noe annet. Du skal kunne få høre om ny norsk, og annen, litteratur – og forhåpentligvis få lyst til å lese mer! Bokanmeldelser overlater jeg til de betalte kritikerne.

Det jeg er best på
Du lurer kanskje på hvorfor jeg skal være den som forteller deg om hvilke bøker du kan lese. (Det finnes angivelig andre som forteller deg hvilke du bør lese.) Min motivasjon kommer fra to steder. Jeg har mye kunnskap jeg ikke får brukt noe annet sted. Innsikten i norske utgivelser er ikke spesielt relevant i jobben min nå for tiden, og jeg vil gjerne få dele det jeg kan. Jeg har en bredere kunnskap om det norske bokmarkedet enn mange, og vil bruke den så du kan få enda flere opplyste, gode leseropplevelser. Mine boktips, som jeg vil snakke litt mer om straks, kommer ut fra mine personlige leserpreferanser. Du kan f.eks. følge meg på Instagram, så får du en idé om hva slags bøker jeg liker. Mye av det jeg leser får vanligvis lite oppmerksomhet, og jeg vil gjerne være med på å løfte disse forfatterne frem.

edf

Hva slags boktips?
Det er veldig mange slags bøker som ikke kommer til å bli omtalt i mine oppsummeringer. Flesteparten faktisk. Jeg kommer antakeligvis ikke til å skrive om bøker som krim, selvhjelpslitteratur, kioskromaner, selvpubliserte bøker, kokebøker eller strikkebøker – for å nevne noe.

De omtalte bøkene vil gjenspeile mine interesser og verdier, og generelt kan man si at det blir mye nokså litterær prosa. Det vil bli temaer som tap, død, natur og kunnskap. En sjelden gang blir det dikt, og det vil i utgangspunktet ikke være bøkene som allerede har fått sin del av omtaler i ordinære medier.

Jeg håper du synes dette høres spennende ut, og at jeg kan inspirere alle nysgjerrige til flere og bedre leseopplevelser. Ønsker du å dele tipsene videre blir jeg veldig glad!

Husk å melde deg på nedenfor og få boktipsene rett i innboksen din.

Én kommentar Legg til din

  1. Spennende prosjekt – jeg skal følge med 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s