Den skrivande forfattaren

Agnes Ravatn – for ei dame! Nå er hun ute med ny bok, som jeg selvsagt har lest, og der var det særlig et kapittel jeg satt stor pris på. Boka heter Verda er ei skandale og har et av bokhøstens vakreste omslag. Jeg klarer ikke å la være å dele noen små drypp med dere, for hun skriver så fantastisk godt om gleden over det fysiske håndverket skrivingen faktisk er – og hva man kan gjøre når man ikke har noe å skrive…

Mi største prokrastineringsglede er i dag å kjøpe pennar på nettet. […] Ei god penn skal gli over arket nesten av seg sjølv. Ein skal måtte bruke minimalt med krefter, blekket skal kome berre ein så vidt set spissen mot papiret, tyngda av sjølve pennen skal vere nok. Streker skal vere så tynn som muleg, men likevel ikkje for tynn.

Verda er ein skandale.jpg

Selv er jeg også ganske glad i slike små gleder – og har mine penner og notatbøker. Jeg er kanskje ikke alltid like trofast, men gleden er uansett stor om jeg finner noe som ser bra ut, eller føles godt. Det skal lugge litt i papiret, men ikke for mye. Er det rart jeg hang meg opp i dette kapittelet!? Det heter forresten «Positiv prokrastinering». Litt lenger ut skriver Ravatn videre:

Veldig lenge var eg trufast mot éin spesiell penn: Pilot G-TEC-C4. Han er ein sjeldan gong til sals i norske bokhandlar, midt i det elles begredelege vanlege utvalet. Den pennen er nesten heilt perfekt, streken knivskarp, og blekket strøymer på.

Ikke fordi dette skal bli en reklame, men gjett hva jeg fikk inn på jobben i går!? Nettopp – den nesten perfekte pennen. Stor ståhei ble det selvsagt! Jeg elsker når bøker setter preg på verden utenfor sine egne permer, på det ene eller andre viset. At jeg i dag dermed er tre penner rikere (jeg klarte ikke å velge farge!), kan jeg dermed takke Ravatn for.

verda.jpg

Deler du lidenskapen for penn og papir, eller å høre om andre mer eller mindre skriverelaterte ting en forfatter fyller livet med? Verda er ein skandale er presis og morsom om livet på landet, sauer, forfatterliv og nye ambisjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s