Mitt bokår – 2017

Så er vi her, siste dag av dette året og nok et bokår er ved veis ende. For min del sitter jeg nå med overraskende mye bok- og leseglede – samt overskudd og fart til å gå inn i et nytt og spennende år. Men, før vi vier all oppmerksomhet til det som kommer, noen ord om året som har gått.

Mitt 2017 begynte i SolumBokvennen, hvor jeg fullførte et halvt års vikariat i april. Der fikk jeg jobbe med flotte folk og gode bøker – som for eksempel Bonsai av Alejandro Zambra og Allmenn teori om glemsel av José Eduardo Agualusa.

Instagram @Kasiopeiia bestnineMen, et år består jo ikke bare av arbeid. Noen ferieturer har det blitt, og med i bagasjen har jeg blant annet hatt med meg Elena Ferrante, Marisha Pessl, Hilde Lindset og Johannes Anyuru. Hvor mange nye bøker som fikk bli med hjem igjen har jeg (heldigvis) ikke tall på.

Jeg har lest bøker av lyst, og noen av plikt. En komplett liste har jeg forøvrig ikke. Jeg vet derfor ikke hvor mange bøker jeg har lest totalt, men godt over 100 har det blitt. Jeg vet heller ikke noe om fordelingen på kjønn, nasjonalitet eller andre elementer det kunne vært spennende å se på. En overvekt av norsk samtidslitteratur er det nok, særlig med nok et år i juryen for Brageprisen i skjønnlitterær klasse.

Det har vært et leseår med mange gode leseopplevelser, uten at de nødvendigvis har satt så store spor. Jeg skal ikke si noe om de her, men blant favorittene finner vi Hysj av Magnhild Winsnes, Det hvite badehuset av Torvald Steen, Gjør ingen skade av Henry Marsh, Att hela de levande av Maylis de Kerangal og Argonautene av Maggie Nelson. Lista kunne nok vært lenger, men sjekk ut Goodreads-kontoen min for flere bøker.

En av de morsomste tingene jeg har gjort i år er å spille inn Eldopod med flere av mine kollegaer på Eldorado bokhandel. Lunsjprat utviklet seg til podcast, og har gitt mye glede, gode samtaler og godt motivert lesing. Har du ikke hørt oss allerede kan du gjerne gjøre det på vår Soundcloud-side.

Året har brakt lite blogging, dessverre. Jeg sliter litt med å finne formen, tid og inspirasjon. Jeg har heldigvis mange andre steder å få ut all denne bokgleden, og håper dere leser når det en gang i mellom kommer noe nytt. Hva det nye året bringer står foreløpig åpent – så skal dere se jeg plutselig kommer tilbake med store ambisjoner og godt nytt. Enn så lenge…

GODT NYTT LESEÅR!

2 kommentarer Legg til din

  1. Elida sier:

    Godt nytt leseår, Nora!

    1. kasiopeiia sier:

      I lige måde Elida!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s