Mitt bokår

Så var vi her, ved enden av nok et år. Før vi begynner på det vil jeg oppsummere året som har gått, om ikke bare for å skryte, så for å oppsummere for meg selv hvor utrolig mye flott jeg stadig får være med på.

Året begynte med at jeg avsluttet det ene store jeg begynte på da jeg i 2013 var ferdig med studiene. 12. januar hadde jeg nemlig min aller siste dag på Eldorado bokhandel. Det var deilig, vemodig og alt på en gang. Jeg har jo hatt permisjon i et halvt år underveis, men nå var det for godt – og jeg visste at Eldorado uansett ikke ville bestå slik det hadde vært hittil. I april tok Norli over stedet og den butikken jeg var med å åpne er offisielt borte. Men altså, jeg sluttet ikke fordi Norli tok over men fordi jeg hadde fått meg en ny jobb, et vikariat i Pax forlag.

I Pax var fra januar, og fikk jobbe med blant annet Nordisk råds-vinner Auður Ava Ólafsdóttir, strikkedronning Bitta Mikkelborg og stjernepsykolog Peder Kjøs. Jeg fikk altså prøve meg i salgsavdelingen til forlaget som huser selveste Haruki Murakami. Jeg ble værende over sommeren, men så kom det en mulighet jeg ikke kunne gi fra meg. I september avsluttet jeg derfor vikariatet mitt noen måneder før tiden og ble en del av Oslo kommune, eller enda morsommere, jeg ble redaktør for Litteraturbloggen til Deichman.

Litt inspirasjon mellom slagene kan jo være fint, og i år har jeg besøkt bokhandlere i Stockholm, København og London. Jeg tørr ikke å telle over hvor mange nye bøker som ble med hjem derfra, men det var noen, og mye inspirasjon og enda flere minner. Jeg har også vært mange ganger på teater, og sett blant annet Heisenberg, Tarjei og Valdens historie (to ganger!).

Så, på Deichman er jeg nå, i enda et vikariat, med morsomme og varierte dager hvor oppgaven min er å formidle til Oslos befolkning hva som foregår på Hovedbiblioteket og forhåpentligvis inspirere enda flere til å lese enda mer. Allerede har jeg fått intervjue flere flotte forfattere fra det store utland, hvor svenske Elisabeth Åsbrink gjorde stort inntrykk på meg. Intervjuet jeg gjorde med henne kan du lese her.

Som dere skjønner har det vært et år med en del endringer på jobbfronten. Hva 2019 bringer aner jeg ikke. Jeg har kun jobb til sommeren, men er full av virketrang etter å få litteratur ut til lesere. Og det er jo også noe jeg har gjort hele året gjennom utenom jobb, gjennom podcasten Bokstabelen. I år har vi laget 14 episoder med flere boktips enn jeg orker å telle. Det har vært gøy, og litt slitsomt.

Aller sist vil jeg benytte anledningen til å skryte litt. I høst var jeg invitert til å delta på barnebokkritikk sitt kritikerseminar. Det var nervepirrende, tidvis utmattende mens veldig stas å ha gjort. Det var lærerikt og veldig fint å få dele det jeg kan med andre på en annen, veldig uvant måte. Allerede 25. januar byr sjansen seg igjen, da jeg er invitert til Buskeruds kulturkonferanse. Måtte 2019 by på mange nye utfordringer!

4 kommentarer Legg til din

 1. Ellikken sier:

  Som alltid: Det er utrolig morsomt og inspirerende (i det minste kun i mine drømmer) å følge deg fra sidelinjen. Husker deg som veldig ung og ambisiøs – og det er knallbra at du faktisk får leve det livet du den gang drømte om.

  1. kasiopeiia sier:

   Takk så hyggelig Elikken! Ønsker også deg et godt år fremver 😊

 2. Signe sier:

  For eit fantastisk inspirerande år!

  1. kasiopeiia sier:

   Ja, kan ikke klage på det. Prøve å ta med seg det i tiden som kommer òg 🤞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s