Januarlesing

Hvordan ble egentlig starten på dette året? Før vi raser videre tenkte jeg å dele en liten oppdatering om hvilke bøker jeg har lest og hva jeg har gjort ellers.

Måneden begynte med å avslutte juleferiens store leseprosjekt, Forsvunnet av Daniel Mendelsohn. Hadde det ikke vært juleferie hadde jeg nok aldri kommet gjennom boka, men når jeg til slutt gjorde det er det mye jeg setter pris på ved den boka. Alt om det og enda mer kan du høre i årets første episode av Bokstabelen: Utsatte gleder.

Videre leste jeg noen bøker jeg glemte nesten umiddelbart, før det heldigvis tok seg opp med noen fantastiske bøker – og da spesielt Thorvald Steens Vekten av snøkrystaller og Jan Grues Jeg lever et liv som ligner deres. Jeg har lest Steens to siste romaner tidligere, men nå har jeg virkelig fått lyst til å dykke ned i forfatterskapet hans. For en mann!

Ofte stikker jeg innom hurtiglån-hylla på jobb. Der er det gode muligheter for å hoppe over lange ventelister, så her fikk jeg endelig fatt i Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg. Og godt var det, for boka er fantastisk og i slutten av måneden fikk jeg gleden av å møte henne og intervjue henne til Litteraturbloggen. Har du lyst til å lese den saken gjør du det her.

Alle bøkene lest i januar:

 Forsvunnet av Daniel Mendelsohn
Dagbøkene 1996-2018 av Kristian Klaussen
En civilisation utan båtar av Johannes Anyuru
Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg
Utvidelse av kampsonen av Michel Houellebecq
Jeg lever et liv som ligner deres av Jan Grue
De av Helle Helle
Svartstilla av Susanne Skogstad
Vekten av snøkrystaller av Thorvald Steen

Store ambisjoner

Lettet og glad for å ha foredraget overstått, straks på vei tilbake til Oslo.

Mye fritid gikk med til å forberede presentasjonen jeg hadde på Kulturkonferansen til Buskerud fylkeskommune sist fredag. 45 minutter fylte jeg på scenen for omlag 150 folk. Skikkelig skummelt, og skikkelig stas! Hva jeg snakket om? Bøker og internett – de to morsomste tingene jeg vet.

Jeg har også startet året med å tenke litt fremover på hva jeg har lyst til å få til, hva jeg vil bruke tida mi på og satt meg noen hårete mål. Jeg vet ikke hva året bringer jobbmessig – vikariatet mitt på Deichman går ut i mai, dessverre. Jeg skulle gjerne blitt værende, det er en utrolig morsom arbeidsplass! Men siden det er utenfor min kontroll får jeg enn så lenge klemme mest mulig ut av det og håpe at det dukker opp noen spennende muligheter etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s