Fine lesesteder i sommer-Oslo

Liker du å lese på hyggelige kafeer? På jakt etter fine, rolige plasser du kan slå deg ned med en god bok? Det er jeg! Alltid. Her får du derfor noen av mine beste Oslotips.

jobb skriver jeg stadig om hva man kan lese, så jeg tenkte å dele noen gode tips om hvor man kan lese nå som sommervarmen endelig har kommet til hovedstaden. Uansett om du har byferie eller må jobbe vil disse tipsene definitivt sette fart på den gode sommerstemninga!

Dette er noen av mine favoritt-steder hvor man kan lene seg tilbake med en god bok, kanskje få noe godt i glasset og nyte finværet.

Sentrumsnært

Komforten står høyt når jeg skal finne en bra leseplass. Heldigvis dukker det stadig opp gode muligheter også steder du ikke en gang må betale for å sitte. På Rådhusbrygga kan du ligge i et stort nett, som en hengekøye, mens vannet skvulper under deg. I Myntgata kan du gynge i hammocker. Der er det forøvrig fare for at det er bråkete barn i huska rett ved siden av, men er du heldig er det en nydelig stille stund der.

Om du ikke skal sitte så lenge kan du stikke innom Camp Deichman. Sommerens pop opp-bibliotek flytter snart til Vaterlandsparken, med gode stoler og hyggelige, grønne omgivelser fra Hagecrew. Og om man ønsker å ha det grønt rundt seg kan jeg også anbefale å slå seg ned utenfor lysthuset i Dronningparken. Det eneste som forstyrrer stillheten der er garden som en gang i blant paraderer forbi.

Min nyeste oppdagelse er bakgården til Håndslag i Torggata. Jeg har visst om den, men at den er perfekt til litt ettermiddagslesing og en iskaffe i en ellers travel bygate har ikke slått meg. Her er det mange gode sitteplasser, men kom ikke for seint, utover kvelden er det tett med folk.

Beste østkant

Stedet jeg besøker desidert oftest for å lese er Botanisk hage. På Handwerk, kafeen midt i hagen, får du smarrige boller, men om du er ute etter iskaffe – som jeg som regel er – er trikset å gå innom Stockfleths på Munchmuseet først. I hagen finner du alltid en ledig benk, enten du vil ha sol eller skygge, utsikt eller innsikt.

Og når du først er i Tøyenområdet vil jeg anbefale å legge både lunsj og lesestund til Grådi. I vinduskarmen deres kan du sitte uforstyrret og lese mens du spise god mat. Går du litt lenger, over Kampen og bort til Galgeberg, kan du nyte solstolene i hagen til Galgen. Anbefalingen Linn kom med lokket med både gress, solstol, katt og mat – og stedet levert på første besøk. Litt utenom allfarvei, men definitiv et sted man kan sitte en god stund.

Sist men ikke minst vil jeg slå et slag for en åpenbart oslofavoritt, men som man kanskje ikke forventer er optimal for en stille lesestund. Den veldig koselige uteserveringen til Oslo Mekaniske Verksted er overraskende rolig på dagtid og har alt man trenger for noen timer med lesing.


God sommer, og god lesing!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s